Lise
Dünyada 7 senede bir bilgi iki katına çıkmaktadır. 1 dakikada üretilen her yeni bilgi A’dan Z’ye 200 bin sayfalık ansiklopedi etmektedir. Son 25 yılda ortaya çıkan yeni bilgi insanlık tarihinden bu yana ortaya çıkan bilginin üç katından fazladır.
2015 yılında Üniversite sınavına giren 2.086.115 öğrenciden sadece 397.225’i lisans eğitimini kazanmıştır.(meb 2014-2015 istatistik raporuna göre)
Hızlı Okuma Eğitiminin amacı, 4 kat daha hızlı olmanızı ve 4 kat daha iyi öğrenmenize fayda sağlamaktadır. Böyle bir eğitime zaman ayırmaktansa, ders çalışmayı tercih edebilirsiniz. Fakat unutmayınız ki, sınavlarda karşınıza çıkacak olan sorular ortalama 120 - 240 ve hatta kimi zaman daha fazla sayıda kelimeden oluşabilmektedir.
Ortalama bir üniversite sınav sorusu 45-50 kelimeden oluşur. Normal bir öğrencinin bu soruyu birtek okuması 15-20 saniyesini alır. Etkin Hızlı okuyan öğrenci ise, aynı soruyu daha iyi anlayarak 5-7 saniyede okuyecaktır; ve her soruda 10 saniye, tüm sınav boyunca '30-40 dakika fazladan zaman' kazanır. Yalnızca bir sorunun bile, sıralamada bin kişi öne geçmenizi sağlayacağı ya da geriye düşmenize neden olacağı bir sınavda bu çok önemli bir kazanım olacaktır.
Her dakikanın, hatta her saniyenin yaşamınızın geri kalanını etkilediği bu esnada, bir soruda sürekli başa dönmeyi tercih eder misiniz?
Aynı soruyu yanlış okuma nedeni ile yaptığınız geri dönüşlerle ortalama 120 kelime olan soru 240 ve hatta daha fazla kelime okumanıza neden olur. Bu fazladan kaybedilen 2 dakika anlamına gelecektir. Yorumlama, doğru cevabı bulma sürecinin sonunda sınavda zaman yetiştirememe sıkıntısı ortaya çıkmaktadır.
Sonuç olarak Hızlı Okuma Tekniği ile en az 4 kat daha hızlı okuyup, 4 kat daha iyi anlayabileceksiniz. Ders notlarınızı okurken, okuma anlama sürenizi 3'te 1 oranında azaltabilirsiniz.